Ga met God en Hij zal bij je zijn

Een goed nieuw jaar allemaal! Vandaag zongen we aan het eind van de jaarwisselingsdienst het prachtige lied “Ga met God en Hij zal bij je zijn”. Wat een prachtig lied blijft het. De melodie is oké, al hoor ik op YouTube koorversies waar ik niet blij van word. Liedboekliederen moet je in ’t algemeen redelijk op tempo zingen anders blijven het noten en wordt het geen muziek. En de tellers komen bedrogen uit want ademen moet vaak binnen de lengte van de noten gebeuren. *

De tekst “Ga met God en Hij zal met je zijn” daar moet je niet 8 seconden over gaan doen dan kom je niet erg geloofwaardig over.

Maar liederen zingen we vanwege de inhoud toch in de eerste plaats.

Ga met God en Hij zal bij je zijn. Zo’n simpele zin en zo vreselijk precies wat het hele evangelie inhoudt toch? Als je bij God blijft dan blijft Hij bij je. Als je naar Jezus kijkt, die ons de Vader laat zien, en met Hem leeft dan is het goed genoeg.

Het lied wordt vaak gezongen bij een afscheid. Ook bij de afscheidsceremonie van de MH117 is hij gezongen. En zo is het lied oorspronkelijk ook bedoeld door Jeremiah Rankin:  Het lied is geschreven als een Christengroet (Christian farewell), gebaseerd op de etymologische betekenis van ‘good-bye’. In het laat Middelengels werd het geschreven als Godbwye of God.b.w.ye. Goodbye is afgeleid van de zin ‘God be with you’ (Nederlands: God zij met u). De groet wordt vaak verkort tot bye, of wat informeler tot: bye-bye. De groet wordt niet alleen in het Engels gebruikt. (bron)

Zegen voor het nieuwe jaar: ga met God!

Zo aan het begin van dit jaar is het mijn wens en zegen voor jou: ga met God! En Hij zal bij je zijn omdat Hij dat belooft.

  • in bange tijden
  • in gevaar

zal Hij je beschermen.

  • in zijn liefde
  • in de dood

je leven sparen

  • tot wij elkaar ontmoeten
  • elkaar begroeten

zal Hij bij je zijn.

* ik mocht hem spelen vandaag, vandaar

Advertenties

Een gedachte over “Ga met God en Hij zal bij je zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s