Home » Geloof en kerk » Facebookgroep voor jongeren en anderen

Facebookgroep voor jongeren en anderen

1/1/2016 note: dit blog is achterhaald. Deze Facebook pagina bestaat niet meer. Maar wel www.christelijkejongemannen.nl een site voor mannen vanaf 14 jaar. Ook te vinden op Facebook! Een besliten groep voor diep gesprek en en pagina die voor iedereen toegankelijk is. Verwijzing en likes worden op prijs gesteld. 

=======================%%%%=====

Sinds gisteren is er een nieuwe Facebookgroep in gebruik genomen voor jongeren en anderen. Gelijktijdig is er ook een besloten groep alleen voor jongeren gestart. De aanmeldingen komen al binnen.

Er zijn al veel groepen voor christelijk Nederland maar ik vind er weinig voor christelijke jongeren. Veel van de initiatieven die ooit bestaan hebben zijn weer opgeheven. Op Kruislinks bijvoorbeeld zie ik veel dode links staan.

Er zijn nog een paar fora in bedrijf die goed lopen. Refoweb is misschien de bekendste maar Credible mag er ook wel zijn. Setfire is wat kleiner maar lijkt aardig levend. Het forum van de GKV is al een paar jaar geleden opgeheven en opgegaan in verschillende kleinere initiatieven die verbonden zijn aan plaatselijke kerken.

De bestaande fora zijn echte fora. Jongeren stellen vragen, er wordt geantwoord en op sommige van de fora is de stem van de deskundige (theoloog) de doorslaggevende.

Groep waar getwijfeld mag worden

De nieuwe groep is een community waar getwijfeld mag worden. Een groep waar jongeren de toon mogen bepalen en ouders meepraten en volgen. Alles om de twee groepen op elkaar betrokken te laten zijn.

Het wordt een broertje van de groep ‘Christelijk Opvoeden‘ die zich vooral richt op opvoedvragen.In de praktijk zijn het veel  vragen over de opvoeding en begeleiding van jonge kinderen.

In deze nieuwe community praten jong en oud met elkaar op basis van gelijkwaardigheid. We zijn samen onderweg in Gods koninkrijk. Een groep waarin actief gestuurd wordt in de discussies om het groeien van jongeren door te laten gaan. Jongeren ontdekken zichzelf, de ander en krijgen een nieuw zicht op hun relaties. En ook hun leven met God krijgt een nieuwe, andere dimensie.

Facebookpagina is minder statisch

community voor christelijke jongerenIk kies bewust voor een Facebookgroep en niet voor een forum. Het kan allemaal wat luchtiger en vluchtiger blijven terwijl de inhoud heel diep kan zijn. Wendbaarder. Vrolijker. Christelijke jongeren zijn nog aardig op Facebook te vinden.  Bovendien kunnen we met Facebook meer en gemakkelijker slagen slaan richting andere sociale media. En Facebook is hanteerbaarder op een smartphone. De dode momentjes op het station en in de rij van de Hema kan je nu goed gebruiken. #hoekomikzoverslaafdmogelijkover

Wie is welkom?

Iedereen is welkom in de groep. Maar niet iedereen zal zich thuis voelen. De doelgroep zijn jongeren/studenten, hun ouders, begeleiders, jongerenwerkers etc. De toon zal dus ook zoekend en prikkelend zijn. Heilige huisjes zullen bestormd worden al zullen we voorzichtig omgaan met de fundamenten. Daar moet je je bij thuis voelen.

Bijzonder welkom zijn alle mensen die kunnen reageren op een ander. Er zijn veel groepen waar iedereen de vraag lees en vervolgens zijn eigen gedachten opschrijft. Ik wil graag dat alle reacties gelezen worden en dat het gesprek in de tijdlijn vérder gaat. Dus niet de eigen wijsheid ventileren maar luisteren, lezen en aanvullen. Want alleen zo blijft een gesprek een gesprek: jij zend, ik luister, interpreteer en reageer waarop jij gaat luisteren, interpreteren en reageren.

Nazorg

Ondertussen hebben zich al verschillende jongerenwerkers en pastorale werkers de pagina ‘geliked’. Als we tijdens de geschreven gesprekken het idee hebben dat er méér zorg en of coaching nodig is bij sommige jongeren zullen we daar actief op ingaan. Eén van de redenen om met deze community te starten is dat veel jongeren zich niet gehoord voelen door hun kerk, door docenten en helaas ook niet door ouders. Ons gaat dat aan het hart. En tegelijk is het ook ons werk of ons vrijwilligerswerk. Daarom willen we hier actief naar kijken in de discussies. Zonder dat je je bekeken of betrapt hoeft te voelen. We zullen contact met deze jongeren opnemen via persoonlijke berichten. De eerste stap is deze jongeren uit te nodigen voor de besloten groep Christelijke jongeren en coaching die bij deze community hoort. Hier onder meer over die groep.

Besloten groep Christelijke Jongeren en coaching

Praat mee!Tegelijk met de groep die in principe vrij toegankelijk is voor ieder die zich aanmeld is er ook een besloten groep gestart Het is de bedoeling dat jongeren daar nog meer vrij uit kunnen praten en elkaar kunnen vinden in hun vraagtekens, uitroeptekens en verlangens. Onderwerpen die je liever bespreekt met leeftijdsgenoten of met volwassenen die niet je ouders zijn.

De eerste jongeren hebben zich al aangemeld en we hopen dat er snel meer volgen. Ook de eerste jongerenwerkers en pastorale werkers hebben zich gemeld om steunend mee te praten. Je begrijpt, ook de nazorg zoals hierboven besproken is in deze groep van toepassing. Nog meer omdat deze besloten groep de mogelijkheid biedt om echt contact op te nemen met elkaar. En desgewenst openen we voor speciale onderwerpen zogenaamde ‘geheime groepen’ waar één of een paar jongeren zijn met twee coaches verder praten over een onderwerp dat niet voor het grote publiek bestemd is.

Doe je mee?

Dit initiatief werkt natuurlijk alleen als er mensen meedoen. Kan jij grote groepen jongeren bereiken? Wijs ze dan eens op deze initiatieven! Zoekende ouders? Like deze groep!

We gaan kijken hoe dit gaat lopen en dan mag het alle kanten op groeien. Ik denk bijvoorbeeld aan een blog voor jonge gelovigen waarin ze elkaar en hun ouders kunnen inspireren en bemoedigen. Las jij ook pas in de krant dat er steeds meer Refojongeren Jezus willen volgen? Dat gaan we zien dan!

Hier moet je zijn

Voor de groep mét ouders klik je hier. Of hier. Of hier.

Voor de besloten groep klik je hier.

De groep voor de jongeren heet Christelijke Jongeren en coaching. Dat is omdat de groep Christelijke Jongeren al bestaat en de naam de lading net niet dekt. Het gaat om jongeren, we voeren gesprekken vanuit het geloof in God en we coachen daar waar nodig.

De groep van jongeren en anderen heet Christelijke Jongeren en ouders.

Koop bij bol.com het boek over sociale media en jongeren

Advertenties

2 reacties

  1. […] nog aan iemand die ook iets kan met de problemen die je naar buiten brengt? Meld je dan aan bij deze besloten groep. Dan praten we daar […]

    Like

  2. […] Er komen al ouders op af en ook die tweede Facebookgroep zit ondertussen al aardig gevuld met jongerencoaches die zitten te popelen om met jongeren aan de praat te gaan. Niet op de voorgrond maar rustig aan. Maar je kan wel echt je ei kwijt. Daar kunnen we tegen! Lees in mijn blog hoe een en ander is ontstaan. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Losse flodders uit mijn hersenpan

Een blog over Theologie, het nieuws en andere zaken

Happy@work

"Life is a journey" - Een inspiratieblog voor mensen die hun talent willen ontplooien.

Christelijke Jonge Mannen

Gedachten over geloof en maatschappij

Lintsjeskajee

(Dialect voor notitieboek met lijntjes)

Blog – Leenard Kanselaar

Gedachten over geloof en maatschappij

Matthijs den Dekker

Stel vragen, zoek God, reis mee. Verhelder je blik. | Een blog sinds 2013

Without Borders

➳ Londen

Stumbling towards the light

... out of the darkness taking baby-steps

Gloria en Kyrie

Blog over muziek, eredienst, liturgie en aanbidding

WiebsLog

Welkom op mijn site!

Roar of Love

gedachten over leven en geloven

Anne-Minke Hakvoort

Durf te leven!

%d bloggers liken dit: