Home » Geloof en kerk » …verlangt mijn ziel naar…..

…verlangt mijn ziel naar…..

Mijn hart verlangtWaar verlang jij naar? Dat is waar ik afgelopen week over mocht nadenken met de studenten.

Als een hert dat verlangt naar water, zo verlangt mijn ziel naar u, O God.

We zingen dat snel. Maar is het wel waar? Verlangt onze ziel naar God?

Hoe zit het met onze verlangens? En hoe zit het met dat waar we helemaal niet verlangen maar waar we wel veel aan denken; onze angsten?

En hoe sterk verlang je? Hoe angstig ben je? Wat doe je dan met de pijn die dat oplevert? Mag die pijn er gewoon zijn of druk je die weg?

En welke oplossingen forceer jij om de pijn op te lossen? Hoe forceer jij jezelf om ergens bij te kunnen horen? Hoe forceer jij jezelf om een opwindend leven te kunnen krijgen? En als je bang bent voor leegte en stilte, lukt het dan om achter de tv-series weg te komen? Je games?

Aan de hand van het hoofdstuk ‘Worden wie ik ben’ van Rietkerk in het boekje “Die ver is, is nabij” hebben de studenten hun verlangens en hun angsten doordacht. Een klein hoofdstukje met voldoende inhoud. Als we dicht bij God blijven kan God het gat in ons hart vullen. God wil ons verlangen zijn uiteindelijk. Want is dat niet het begin van alles? God schiep de mens om een relatie mee te hebben. Om mee te spreken, mee te delen.

We dachten dat Jezus ons leert om eerst van binnen schoon te worden. Reinig niet alleen de buitenkant van je beker, maar ook de binnenkant. Anders blijf je onrein, zegt Jezus in Matheus 23:25. En dat is niet alleen gedrag maar dat gaat ook over gevoelens. Over angsten en verlangens.

Diep van binnen moeten we ervan overtuigd worden dat God van ons houdt. Dat Hij ons erger ‘mist’ dan wij Hem.  Hier, dit is ook een mooi artikel. Aanvullend en misschien precies wat je nodig hebt als je je afvraagt hoe veilig het is om je aan God over te geven.

Zou God het te druk hebben met regeren om aan jou te denken? Als jij er van overtuigd kan raken dat God van je houdt, met twinkelingen in zijn ogen naar je kijkt dan lukt het je misschien ook om Hem te vragen jouw verlangen te zijn. Heer, vul het gat in mijn hart, zodat ik niets meer verlang en alleen maar bij U wil zijn. Als God jou aanvaard, waarom zou een ander dat dan niet doen? En …waarom zou je het zelf ook niet eens proberen? Zelfaanvaarding is de vervulling van veel voorkomende verlangens.

Vooruit, hier een mooi klein boekje over zelfaanvaarding.

 

Advertenties

7 reacties

 1. Mooi verwoord! Ik ben net het boekje aan het lezen van Els van Dijk, ‘Oefenen in verlangen.’ Sluit hier mooi bij aan!

  Like

 2. […] Het kleine experiment is op deze hogeschool overigens positief neergezet. Het gaat er om te ontdekken wat er met je gebeurt als je een poos niet actief bent op de sociale media. Ga je je vervelen? Wordt je ongelukkig? Of wordt je juist heel rustig in je hoofd en kan je genieten van de vrij gekomen tijd? Ga je misschien zelfs meer studeren? Maar ook een dieper doel: wat is ons verlangen eigenlijk? Waar zijn we steeds mee bezig ons hoofd en hart mee te vullen? Lees daarover eens mijn andere blog. […]

  Like

 3. Jedidja schreef:

  Mooi om hierover na te denken. Ik ben het met Anne M eens: Mooi verwoord.

  Like

 4. […] plek te geven. Blijdschap te voelen voor hen die al bij God zijn. Te leven voor Christus. Dat je je verlangen achterna gaat om niet meer zelf te leven, maar Christus in jou. Kijk eens in Johannes 10:27. In de […]

  Like

 5. […] andere wezens heeft de mens een ziel en een verantwoordelijkheid; het was de bedoeling dat we een verlangen zouden hebben om steeds dichter bij Hem te komen. Eva zondigde waarschijnlijk omdat ze niet voldoende op God […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Losse flodders uit mijn hersenpan

Een blog over Theologie, het nieuws en andere zaken

Happy@work

"Life is a journey" - Een inspiratieblog voor mensen die hun talent willen ontplooien.

Christelijke Jonge Mannen

Gedachten over geloof en maatschappij

Lintsjeskajee

(Dialect voor notitieboek met lijntjes)

Blog – Leenard Kanselaar

Gedachten over geloof en maatschappij

Matthijs den Dekker

Stel vragen, zoek God, reis mee. Verhelder je blik. | Een blog sinds 2013

Without Borders

➳ Londen

Stumbling towards the light

... out of the darkness taking baby-steps

Gloria en Kyrie

Blog over muziek, eredienst, liturgie en aanbidding

WiebsLog

Welkom op mijn site!

Roar of Love

gedachten over leven en geloven

Anne-Minke Hakvoort

Durf te leven!

%d bloggers liken dit: